Zakynthos
 
 

  Bestemmingen
  Verzorgingstype
  Prijsklasse
  Klantwaardering
  Aantal sterren   ★★★★★ ()   ★★★★+ ()   ★★★★ ()   ★★★+ ()   ★★★ ()   ★★+ ()   ★★ ()   ★+ ()   ★ ()

 Zakynthos informatie en vakantie

Zakynthos ligt op ongeveer twee en een half uur vliegen vanaf Nederland en Belgie. Van april tot en met oktober vliegen charters van verschillende luchtvaartmaatschappijen meerdere keren per week naar ht eiland Zakynthos. Op het Griekse eiland zijn vooral de vakantiebestemmingen Argassi, Agios Sosts, Laganas en Tsilivi in trek bij toeristen. Op het eiland en rondom het eiland kun leuke excursies ondernemen en het eiland verkennen. wat dacht je van zwemmen met een Caretta Caretta zeeschildpad.

Agios sostis

Agios sostis is een plaats aan de zuidoost kust van Zakynthos, kenmerkend voor deze plaats is dat het kleine eilandje voor de kust welke ontstaan is door een zware aardbeving in de 17e eeuw. Dit eiland is met een touwbrug te bereiken en voor een ongeveer vier euro per persoon kun je het eiland betreden. Het eilandje zelf heeft twee verschillende gedeeltes, het eerste gedeelte is aan de linkerkant waar zich een terras bevindt met relax muziek met een prachtig uitzicht over zee. Vaak kun je vanuit dit terras ook de zeeschildpadden zien zwemmen, makkelijk te vinden door een aantal boten die om de schildpad heen varen. Het tweede gedeelte bevindt zich aan de rechterkant, dit is een populaire openlucht club voor jongeren genaamd Cameo Island Beach Club, je zal hier dus ook veel jongeren vinden die relaxen of dansen op de house muziek en je kan hier ook heerlijk zwemmen en snorkelen. Verder is het hier ook mogelijk om bootexcursies te boeken, zoals bijvoorbeeld een boot waarmee je schildpadden kunt zien, dit kost ongeveer 20 tot 30 euro per persoon. Het is echter makkelijker om zelf een bootje te huren voor 100 euro per dag waarmee je er dichterbij kunt komen en ook andere plaatsen kunt bezoeken zoals de verlaten strandjes. Ook vind je veel bars, winkeltjes, restaurants en taverne’s in Agios Sostis.

Laganas

De stad Laganas bevindt zich ook in het zuidoosten van Zakynthos, op zo’n 10 kilometer van Agios Sostis. Deze badplaats is de meest bekende in Zakynthos en trekt ook de meeste toeristen in de maanden juni, juli en jugustus. Laganas is vooral populair voor toeristen die van uitgaan houden, veel (vooral Engelse) jongeren zien deze vakantiebestemming dan ook als de perfecte mogelijkheid om uit te gaan. Laganas wordt ook wel het Chersonissos van Zakynthos genoemd vanwege de vele grote clubs in het centrum. Maar Laganas is niet alleen bekend door de populaire clubs en het mooie strand, het is ook de een van de plaatsen op Zakynthos waar de Caretta-Caretta schildpad elke zomer haar eieren legt, je zult dan ook een beveiligd strand tegenkomen waar je vijf meter afstand moet houden van de plaats waar de eieren mogelijk kunnen liggen. Dit is dan ook aangegeven en er lopen vrijwilligers rond die aangeven wat mag en niet mag en ze geven voorlichting over de geliefde schildpad. Net zoals in Agios Sostis is vanaf hier ook het eiland te zien in de vorm van een schildpad.

Navagio (shipwreck beach)
Dit strand is een van de meest gefotografeerde stranden in Griekenland, dit strand is dan ook wereldwijd bekend. Vroeger is op dit strand een smokkelaarsschip gestrand die waarschijnlijk sigaretten smokkelde van Italië naar Turkije. Nu, zo’n 75 jaar later, is dit een populaire bestemming voor toeristen. Het strand is alleen te bereiken met een boot tegen een kleine vergoeding maar het is zeker de moeite waard, je zult dan een aantal uur op het strand blijven om vervolgens weer terug te gaan. Nog mooier is om dit strand vanaf boven te bekijken, na een stukje rijden kom je uit op een uitkijkplaats met uitzicht op dit strand vanaf de rotsen. Hier kun je zelf een beroemde foto maken van dit mooie strand. Ook is er een soort steiger zodat je helemaal boven de afgrond kunt staan; een ware beleving.


Zakynthos stad

Zante stad is de hoofdstad van het eiland, je vindt er dan ook een grote haven en veel winkels. Het is dus ideaal om te shoppen voor souvenirs of andere spullen. In deze stad is er ook vaak een markt waar je verse groenten/vis kan kopen en natuurlijk souvenirs en nep zonnebrillen etc. Bijzonder is dat je hier ook de kerk vind die als een van de enige gebouwen niet vernietigd is door de aardbeving in 1953, in deze kerk worden ook de relikwieën van de heilige beschermheer Dionysios bewaard.